Uncategorized

Copernicus Masters 2018: már lehet pályázni!

Megnyílt a jelentkezés a földmegfigyeléssel kapcsolatos ötletek és alkalmazások idei nagyszabású európai versenyére.

(Kép: AZO)

Az európai Copernicus földmegfigyelési program Sentinel műholdjai naponta, szolgálatszerűen, jó minőségben és szabad hozzáféréssel rengeteg új adatot állítanak elő. Ezeken egyre több innovatív termék és alkalmazás alapul. A legjobbak díjazására hozták létre a Copernicus Masters versenyeket, amelyeket 2011 óta minden évben megrendeznek az Európai Űrügynökség és a német AZO cég együttműködésében.

Európa egyik vezető innovációs versenyén kiemelkedő ötletekkel, földmegfigyelési alkalmazásokkal, üzleti elképzelésekkel indulhatnak kis és közepes vállalkozások, kezdő cégek, egyetemek, illetve az üzleti, kutatási és felsőoktatási szektorban dolgozó egyéni pályázók. A témakörök között szerepel a „dolgok internete” (angolul Internet of Things, IoT), mesterséges intelligencia, gépi tanulás, energia, egészségügy, fenntartható életmód, okos mezőgazdálkodás, katasztrófák kezelése, tengeri alkalmazások, védelem és biztonság, erdőgazdálkodás, digitális közlekedés és okos városok.

A pénzdíjakon túl a legjobbak kapcsolatokat teremthetnek vezető európai földmegfigyelési szervezetekkel, adatokhoz férhetnek hozzá, üzletfejlesztési szolgáltatásikban részesülhetnek – mindezt 600 ezer eurós összdíjazással. Az összetett verseny győztese ráadásul egy utazást is nyer a francia guyanai Kourou űrközpontba, egy műholdindítás megtekintésére.

(Kép: AZO)

A pályázatok beadásának határideje június 30. A Copernicus Masters 2018 részleteiről, a kategóriákról, a díjakról és a pályázati feltételekről a verseny honlapján lehet tájékozódni.

Kapcsolódó linkek: